Overslaan en naar de inhoud gaan
CASK
LRP8
GSR
Racing pigeons
Genetics
DNA
pigeons
LDHA
DRD4
CRY1
duiven
New DNA markers for racing performance

Wij zijn blij om drie nieuwe genetische merkers voor vliegprestaties te lanceren! 

Vanaf nu worden de kwaliteitsgenen in één pakket aangeboden. Duiven die in het verleden reeds LDHA, DRD4 of CRY1 getest waren, krijgen automatisch een korting.

De nieuwe merkers zijn gelokaliseerd in de volgende genen;

CASK

LRP8

GSR

Onze bevindingen tonen aan dat het Calcium/calmodulin-dependent serine protein kinase gen (CASK) de eerste merker zou kunnen zijn waarbij genome associated selection (GAS) mogelijk wordt d.w.z. duiven selecteren op basis van aanwezigheid van de goede variant en dit omdat we zien dat alle asduiven deze variant op zijn minst heterozygoot lijken te bezitten. In asduiven zien we de A variant steeds opduiken (minstens heterozygoot AG en velen homozygoot AA). CASK is een gen dat belangrijk is bij de synapse vorming zowel in hersenen als de zenuw-spier verbinding. 
LDL Receptor related Protein 8 (LRP8) is een gen dat belangrijk is voor de groei van de hippocampus in de hersenen. De hippocampus is belangrijk voor het herkennen van geografische punten in het landschap en dus voor navigatie. De voordelige H variant werd (onbewust) uitgeselecteerd in vergelijking met het wildtype Q.
Glutathion-diSulfide-Reductase (GSR) is een eiwit dat word geassocieerd met magnetoreceptie. De meeste sportduiven zijn homozygoot voor de voordelige variant. Ook hier werd een duidelijke selectie op de voordelige T variant waargenomen in sportduiven.

De testen zijn beschikbaar om te bestellen op onze website!