Overslaan en naar de inhoud gaan

PiGen coördineert genetisch onderzoek bij sportduiven. In het kader van de aan- en verkoop van kwaliteitsduiven behoort afstammingsonderzoek en kwaliteitsgenen onderzoek tot onze voornaamste services. Daarbij wordt veel belang gehecht aan de kwaliteit van procedure en onderzoek. Door zowel een stricte standaard procedure te hanteren als een zo goed mogelijke kwaliteit van de DNA testen zelf na te streven, beogen wij een zo groot mogelijke kwaliteit te kunnen bieden voor alle mogelijke betrokken partijen. Op die manier trachten wij PiGen zo veel mogelijk als kwaliteitslabel uit te bouwen.

Enkel stalen genomen door een erkende dierenarts komen in aanmerking voor certifiëring. Eventuele stalen van duiven die eigendom zijn van een dierenarts, moeten door een andere collega-dierenarts worden genomen. De dierenarts die aftekent voor de staalname is verantwoordelijk voor de staalname en de inzending van de stalen. De DNA testen zelf gebeuren onder ISO9001 accreditering en door een labo volgens ISAG (International Society for Animal Genetics www.isag.us) aanbevelingen en volgens het internationaal overeengekomen Duiven DNA marker panel.
 

Log in om uw DNA testen aan te vragen.

 

WAAROM KIEZEN VOOR PIGEN?

  • PiGen maakt gebruik van een weloverwogen en zo sluitend mogelijke procedure waarbij betrouwbaarheid voor alle mogelijke betrokken partijen centraal staat. De staalname moet steeds gebeuren door een onafhankelijke dierenarts.
  • PiGen biedt aan u en uw duiven een waardevol kwaliteitslabel, net omwille van de werkingsprocedure en de hoge kwaliteit van de testen.
  • PiGen biedt de hoogste kwaliteit van DNA onderzoeken en dit aan een betaalbare prijs.
  • Bij PiGen wordt het DNA certificaat ook onmiddellijk een "DNA pedigree" indien er langs één of meerdere ouders reeds meer dan één generatie DNA gecertifieerd is.
  • PiGen bezit een uniek fraudebestendig systeem doordat iedereen de authenticiteit van een DNA certificaat kan nagaan op de officiële website www.pigen.be

 

WETENSCHAPPELIJKE KWALITEIT

PiGen zal niet alleen alles rond de ouderschapsbepalingen coördineren, en certificaten uitschrijven, maar ook alle wetenschappelijke informatie over het DNA van de duif verzamelen, onder de loupe nemen en verder proberen te ontrafelen en te helpen bij verder wetenschappelijk onderzoek.

Het doel is eveneens om gemakkelijker een internationale uitwisseling van gegevens mogelijk te maken en een constructieve samenwerking met dierenartsen en onderzoekers te induceren.

De grote database van duiven van de hoogste kwaliteit maakt het eveneens mogelijk een DNA pedigree te maken. Daarom hebben wij de mogelijkheid gecreëerd om onze certificaten tot meerdere generaties uit te breiden.