Overslaan en naar de inhoud gaan
stats

PiGen creëert voor u een DNA-label van de hoogst mogelijke kwaliteit voor uw duiven en voor de duiven die u aankoopt, bepaald d.m.v. het internationaal DNA merkers panel voor de duif erkend volgens ISAG.

Wij doen dit door van staalname t.e.m. DNA pedigree een zo sluitend mogelijk procédé te volgen en gebruik te maken van DNA testen met de hoogste betrouwbaarheid en wetenschappelijke kwaliteit. Alleen dan kan een duif een PiGen label toegekend krijgen. Omwille van de fraude die gebeurd is en waarschijnlijk nog steeds gebeurt met pedigrees, hebben wij een zo strict en correct mogelijk systeem ontwikkeld. Elk staal moet door een onafhankelijke dierenarts genomen worden. Een dierenarts die zelf duiven heeft, moet de stalen van zijn eigen duiven door een collega-dierenarts laten nemen en opsturen. Elk staal wordt op 16 microsatelliet DNA merkers getest (= de internationale standaard voor de duif) door ISO geaccrediteerde labo's en lid van ISAG, waardoor de betrouwbaarheid van de testen bijna 100% te noemen is m.a.w. de kans dat een valse ouder (bijv. een broer of zus) op een DNA certificaat terechtkomt, wordt hierdoor zeer klein, in de prakijk nagenoeg onbestaande.

Vraag daarom als koper van waardevolle duiven naar een PiGen DNA certificaat!

Steeds meer worden er ook gentesten aangevraagd om de mogelijke kweekwaarde voor goede prestaties van een duif te gaan voorspellen. Een aantal tophokken in België en Nederland zijn hier intensief mee bezig, en met succes. Het leidt geen twijfel dat dit in de toekomst steeds meer aan belang zal gaan winnen.

 

Dank voor uw vertrouwen en geniet van onze website!